We mogen terug kijken op een geslaagde OMD 2023 (Open Monumenten Dag). Het was een vermoeiende dag en dat niet alleen vanwege de warmte (ca 30 graden !) maar ook door de constante aanloop van bezoekers, het waren er 178. Dit is een respectabel aantal; een paar vrijwilligers zeiden in de ochtend dat met deze temperatuur er geen hond zou komen. Nou ze zaten er goed naast; Guus had zijn hond meegenomen en bezoekers hadden we genoeg.

In de ochtend, ruim voor 9 uur, zijn we met 12 vrijwilligers begonnen met het buiten zetten van de nodige zaken. Grote tent opzetten, tafels, stoelen, koffie zetten, biertafels met banken, molenmodellen, standaard met gastenboek, molen optuigen met vlag en vaantjes, kooktoestellen voor het pannenkoeken bakken, ga zo maar door. Iets na 10 uur was alles voor elkaar en hebben we gezamenlijk koffie gedronken, niet te lang want de eerste bezoekers waren er al snel.

Via de organisatie van OMD zijn lunchpakketten bezorgt en vanaf half één is er gepauzeerd om de inwendige mens te verzorgen. Daarna ging het als een speer met het eten van pannenkoeken, het bezoeken van onze tentoonstelling en de rondleidingen. Mieke, een van de vrijwilligers, volgt een cursus zeilmaken. Op de foto ziet u haar aan een zeil (voor een boot) werken. Er waren veel jonge gezinnen die de molen trappen hebben beklommen. En als je het gastenboek leest, met zijn positieve reacties, geeft dit weer dat we op de goede weg zijn om onze molen in het zonnetje te zetten. Ook hebben we laten zien dat het een levend stuk erfgoed is wat midden in de maatschappij staat.

Groeten van alle vrijwilligers die zich hebben ingezet om deze dag te laten slagen.