De Nationale molendagen worden in het 2de weekend van Mei gehouden. 
Omdat we de ervaring hebben dat de zaterdag een dag van autowassen, boodschappen doen en aan de zijlijn staan is hebben we voor de zondag gekozen, open van 10 tot 4 uur.
Van ons molenteam waren een 3-tal mensen afwezig zodat we blij waren dat Guus  (onze zoon die e.e.a. weet van molens) wat uurtjes kon helpen. In het begin van de ochtend was het rustig wat bezoekers betreft maar al voor 12 uur bleven de mensen komen.
Om 1 uur snel wat broodjes gehaald en hap-slik opgegeten want de stroom (grootouders, ouders en kinderen) bleef doorgaan. Maar liever veel bezoek dan geen bezoek is ons motto! 
Buiten op de molenberg hadden we een 5-tal posters geplaatst om mensen, die niet naar boven kunnen of willen, uitleg te geven over wat er boven in gebeurd. De 2 handmolentjes waren geliefd bij de jeugd die er volop gebruik van maakten om van tarwe wat meel te malen.
Een draaiend wiekenkruis, vaantjes en vlaggen in de top, een leuke wind, aardig wat zonneschijn en een temperatuur van ruim 22 graden heeft 50 bezoekers naar de standerdmolen van Rosmalen gebracht die we met veel plezier hebben rondgeleid.

Namens het molenteam;
Frans Hollander                                                                                                                                                      
Mulder standerdmolen Rosmalen