Het begin van deze maand was even aanpoten op de molen; 

Te beginnen met 8 Mei; de blazersklas van het Rodenborch-College kreeg bezoek van hun “zusterklas” uit Trier. Deze kinderen hadden een druk programma. De bus uit Trier was om 10 uur bij het Rodenborch-College, om 11uur stond de molen op het programma en om 3 uur een uitvoering in de aula om vervolgens weer de terugreis te maken! 
In totaal hebben 74 leerlingen een rondleiding op en door de molen gekregen. Wij als molenteam waren met vier personen om de kinderen over de molen te vertellen. Het was voor ons een leuke ervaring en aan de reacties te beoordelen was dat ook voor de leerlingen.

Zondag 12 Mei mochten we 86 bezoekers rondleiden. Hoofdzakelijk jonge gezinnen waren op de molen van 10 tot 4 uur. Gelukkig waren we met zeven personen om de mensen de molen te laten zien. De bezoekers hebben we getrakteerd op koffie/ thee/limonade en speculaas. De molen draaide met vlaggen en vaantjes wat een feestelijke uitstraling geeft, want het was ook  Moederdag.                                                       

Op dinsdag middag 14 Mei hebben we met twee mensen van het molenteam een lezing gegeven bij de 80+ Club. Deze Club komt eens in de maand bijeen om samen leuke dingen te doen, dit keer mochten wij een lezing geven over onze standerdmolen. Met een aantal animatie filmpjes en modellen van de molen hebben we laten zien hoe de molen wordt opgebouwd en hoe op de wind gezet. Het was een gezellige en leuke middag.

Groet Frans.