Op zondag 11 september om 9 uur in de ochtend waren al veel vrijwilligers op en rond de molenberg aanwezig. Deze dag is het OMD 2022 waarop we, zoals gewoonlijk, flink uitpakken; grote tent opzetten- keuken inrichten en voorzien van elektriciteit voor de kookplaten, koffiezetter – molen optuigen met vlaggen en windvaantjes- foto expositie met molenmodellen inrichten en handmolentjes neerzetten- tafels en zitbankjes plaatsen enz.

Om 10 uur was er al veel arbeid verricht, maar we waren nog niet helemaal klaar toen de eerste bezoekers zich al aandienden. De amateurfotografen waren er al vroeg om onze activiteiten vast te leggen. Verschillende gezinnen wilden de molen in om deze van binnen te zien. Het was half 11 toen het koor SEZAKO zich kwam melden voor het inzingen. Met overbuurman Piet was al afgesproken dat het inzingen bij hem in de garage kon. Hij had alles opgeruimd en zelfs een tapijt op de grond gelegd! Ook de hulp van de buurvrouwen Karien en Mariƫlle voor de elektriciteit en het in voorraad bakken van pannenkoeken was geweldig. Je kan je voorstellen dat er paniek uitbreekt als er 24 zangers/zangeressen voor je neus staan en vragen om een pannenkoek met spek en appel.

Mede dankzij het mooie weer hebben we een hele mooie dag gehad waarbij we 183 bezoekers hebben kunnen laten genieten van de molen met of zonder een kopje koffie of thee of een pannenkoek. Enig minpuntje was de wind, die het liet afweten; geen wind = geen draaiende wieken.   Een kleinigheid blijf je houden, nietwaar?

Onze dank gaat uit naar de vrijwilligers en buurtbewoners die zich hebben ingezet om deze OMD 2022 onvergetelijk te maken.

Groetjes Frans.