OPENSTELLING

Standerdmolen Rosmalen 2018

Uitgangspunt: - op zaterdagochtend ( 9.00 tot 12.00 uur) anders ? Dan op afspraak.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De zaterdag ,vóór Moederdag, 11 mei is het nationale molendag. De molen is open vanaf 10.00 tot 16.30 uur Als extra activiteit is op de molen een planten- en groeten stekken ruilmarkt georganiseerd. In de middag is er gelegenheid om je eigen gekweekte stekjes te ruilen voor andere. Dit zonder winstbejag, met gesloten portemonnee dus. Bij de molen staan een aantal tafels waar je je meegebrachte stekjes op kan zetten. Mocht je wat langer willen blijven neem dan je eigen picknick mandje mee. De molen is open voor rondleidingen.

 

Op zaterdag 31 aug en zondag 1 sept is de Samenloop voor Hoop. Dit is een sponsorloop voor KWF kanker bestrijding en wordt gehouden op de parkeerplaats Hazelaar, Rodenborch school en HUB. De molen zal “lopen” op zaterdag 31 aug vanaf 15.00 tot 21.00 uur en zondag 1 sept vanaf 9.00 tot 15.00 uur. Gedurende deze periode kunnen bezoekers een rondleiding krijgen op de molen en betalen 2 € p/p. Tevens zijn er vrolijke houten molentjes te koop. De opbrengst van rondleidingen en molentjes gaat naar Samenloop voor Hoop.

 

In het Nationale Monumentenweekend is de molen open op zondag 15 Sept van 10.00 uur tot 17.00 uur. Zoals de traditie voorschrijft worden er pannenkoeken gebakken, is er koffie/thee, frisdrank te koop en ook tarwemeel. Natuurlijk kan men ook de molen bezoeken en een rondleiding krijgen.